Souad uit Amsterdam Noord, die een discriminerende mail van een websitebouwer kreeg nadat ze een offerte aanvroeg, is nog steeds onthutst hiervan. "Wow. Ik stelde echt een hele normale vraag. Je had ook gewoon niet kunnen reageren, maar je kiest er bewust voor om me te beledigen." Volgens het Openbaar Ministerie (OM) lijkt de reactie strafbaar.

Souad's broer stuurde donderdag een tweet met de mail van een websitebouwer. "Sorry, wij werken alleen voor mensen met normale namen zoals Jeroen, Kees, Rob, et cetera. Namen als Souad, Osama, Saddam dienen 50 procent vooruit te betalen", mailde iemand van het bedrijf na het opvragen van een offerte.

'Iedereen is anders'

Souad hoop dat de publiciteit helpt om dicriminatie tegen te gaan. "Ik hoop dat we hier een keer mee kunnen stoppen. Een Mohammed, een Souad, een Marjolein, een Karin, het maakt allemaal niet uit. Iedereen is een ander persoon. En de naam definieert echt niet de persoonlijkheid van iemand. Ik wil gewoon dat we allemaal met elkaar kunnen leven", zegt Souad.

'Slechte ervaring'

De websitebouwer zegt het antwoord naar Souad te hebben gestuurd na 'slechte ervaringen met bepaalde groepen' in het verleden. Het bedrijf is ook kwaad dat het met naam en toenaam werd genoemd. Maar daar heeft Souad geen boodschap aan. "Het is nooit mijn intentie geweest dat hij bedreigd zou worden. Ik wil iedereen adviseren: laat meneer gewoon met rust. Hij heeft een hele domme opmerking gemaakt en ik ben blij dat de wereld het nu weet. Voor de rest wil ik het daarbij laten."

Souad zegt nog aangifte te gaan doen.

Bekijk video: