Al weken gaan de geruchten dat koning Willem-Alexander bij de Canal Parade op 6 augustus langs de kant zou staan. Maar volgens de Rijksvoorlichtingsdienst komt de koning niet. Willem-Alexander is dat weekend volgens de RVD in Rio de Janeiro om de Olympische Spelen bij te wonen.

En is jammer voor de Stichting Amsterdam Gay Pride, want die zou het meer dan terecht vinden als de koning er een keer bij zou zijn. "De koning zou bij de Canal Parade moeten zijn, alleen al om te laten zien dat gays en LHBT'ers ook tot zijn volk horen", aldus organisator Lucien Spee.

Veiligheid
De voorbereidingen voor de Europride zijn in volle gang. Zestien dagen lang, meer dan 200 festiviteiten en een miljoen mensen. De Europride komt er aan en dat is een van Amsterdamse grootste evenementen van het jaar. Over twee dagen begint het met de Roze Zaterdag en de voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. 

Spee: "We hebben wat langer stress gehad en wat meer voorbereidingen ook. Maar dat is niet zo gek, want het is dit jaar 16 dagen in plaats van 9. We openen zaterdag met Roze Zaterdag en voor organiseren we iets in het Vondelpark. Daar wel wat veiligheidsoverleg over gehad, want natuurlijk hebben we gekeken met de politie en de coördinator Terrorismebestrijding naar waar we eventueel meer zouden kunnen doen en dat hebben we gedaan."

Mayday
Geen koning, maar dragqueens zullen er wel genoeg te zien zijn de komende weken. Zoals Mayday, zij presenteert komend weekend de activiteiten op de podium op de Dam. "Dit is het podium met een enorme catwalk, het ziet er al mega uit. Het is best wel spannend want ik moet hier zondagavond het hele concert presenteren wat ook nog eens live wordt uitgezonden, dus ik moet het ook nog goed doen."

Bekijk video:

Koning niet aanwezig Canal Pride
Koning niet aanwezig Canal Pride