Een man is dinsdagmiddag in Buitenveldert met een auto op zijn buren ingereden nadat die hem hadden aangesproken op zijn gedrag. ​De vijf buren, die op de stoep in de zon zaten, konden net op tijd wegspringen en bleven daardoor ongedeerd.

De buren zaten die middag rond 16.00 uur in de zon in de straat Bouvigne toen ze zagen dat een omwonende vernielingen aanbracht bij een geparkeerde auto. Toen hier iets van werd gezegd stapte de man in een andere auto en reed weg. Even later reed de auto over de stoep richting de zonnende buren, ze zagen de auto net op tijd aankomen en konden wegspringen.

"We mogen van geluk spreken dat we een uitbouw in ons pand hebben, zo konden we ons beschermen. Als die uitbouw er niet was had hij ons hartstikke dood gereden", aldus Harm, een van de bewoners die net op tijd kon wegspringen.

Bang

De man is een verwarde buurman die met grote regelmaat voor overlast zorgt in de buurt. "Hij is erg in de war en hij heeft de afgelopen jaren wel vaker voor overlast gezorgd. Daarna is hij weer een tijdje weg en dan is hij zomaar weer terug. We zijn heel bang van hem."

Op 5 maart was het dezelfde buurtbewoner die de hulpdiensten lange tijd bezig heeft gehouden omdat hij dreigde zijn gaskraan open te zetten. De politie wist dat te voorkomen.

De politie heeft de man woensdagavond aangehouden. De vijf buurtbewoners hebben aangifte gedaan bij de politie.

Bekijk video: