In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni is rond 00.45 uur een motoragent op de Daalwijkdreef in Zuidoost met opzet aangereden door een automobilist.

De motoragent had de automobilist kort voor de aanrijding een stopteken gegeven omdat de verlichting van de auto niet in orde was. De automobilist voldeed aan het stopteken. Op het moment dat de auto stilstond langs de weg, bij de bushalte aan de Daalwijkdreef vlak voor World of Food, zette de bestuurder de auto plotseling in zijn achteruit en reed de motoragent aan.

De auto reed deels over de motor heen, waarna hij wegreed met gedoofde verlichting in de richting van de Gooiseweg. De motoragent liep een aantal zware kneuzingen op. Volgens de politie had het incident nog veel ernstiger kunnen aflopen.

Later die dag, op 8 juni, is de auto teruggevonden aan de Raphael Lemkinstraat. De auto is een paar dagen eerder gestolen vanaf een autoverhuurbedrijf bij Schiphol. Van de diefstal zijn videobeelden. De politie is dringend op zoek naar de man die deze diefstal heeft gepleegd. Of hij ook in de auto heeft gezeten tijdens de aanrijding wordt onderzocht.

Bekijk een foto van de man op de site van regiopartner AT5.