De Gay Pride mag doorgaan van de rechter. Alle bezwaren van bewoners zijn afgewezen.

De bewoners van de binnenstad, verenigd in Wijkcentrum d'Oude Stadt, zijn de afgelopen weken in gesprek geweest met de burgemeester. Van der Laan heeft toen enkele toezeggingen gedaan om de overlast te beperken, maar dat bleek niet genoeg voor de bewoners. 

Los van de drukte en het feit dat het te lang zou duren vinden de bewoners de geluidsnormen veel te hoog, ze vrezen avond na avond niet te kunnen slapen door alle herrie. Overigens zijn er ook bewoners van de binnenstad die juist wel genieten van alle activiteiten rondom de Gay Pride.

Uitspraak

De advocaat van de gemeente laat donderdag tijdens de uitspraak weten dat Van der Laan voldoende gemotiveerd heeft waarom deze DB's nodig zijn. Ook heeft de burgemeester voldoende gemotiveerd waarom de Gay Pride in het centrum moet worden gehouden. Daarnaast was de rechter tevreden over de uitleg van de openingstijden van de bars. Alle bezwaren van de bewoners zijn door de rechter van tafel geveegd. Het doorgaan van de Gay Pride is een flinke opsteker voor de gemeente. 

Bewonersorganisatie SamenZeedijk noemt de uitspraak opmerkelijk en zegt teleurgesteld te zijn in de rechter: "Wij blijven ons zorgen maken over de veiligheid als werkelijk het maximaal aantal bezoekers van 3000 wordt gehaald."