Over anderhalve week staat in de Arena de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal op het programma. Bij het duel zijn zowel fans van PSV als van Feyenoord aanwezig.

Dat betekent dat er voor het eerst sinds 2009 weer Feyenoord-supporters in de Arena zitten. Dat jaar werden agenten door Ajax-fans bekogeld met bier en andere voorwerpen tijdens de Klassieker. Feyenoordfans maakten zich op hun beurt schuldig aan het zingen van kwetsende spreekkoren. 

Uitzondering

De gebeurtenissen in dat jaar waren de druppel voor toenmalig burgemeester Cohen en zijn Rotterdamse ambtsgenoot Aboutaleb. Duels tussen Ajax en Feyenoord werden voortaan zonder uitsupporters afgewerkt, maar voor de Johan Cruijff Schaal wordt nu dus een uitzondering gemaakt. 

PSV weet zich volgende week zondag gesteund door 3500 fans, die plaats nemen op de plekken waar normaliter de F-side zit. Feyenoord neemt 5500 supporters mee, die onder meer in het uitvak komen te zitten. 

Alle fans zijn verplicht gebruik te maken van een bus- of treincombi. De gemeente laat in een reactie weten zich uitgebreid voor te bereiden op de wedstrijd. Zo  is er veel contact met politie, KNVB en de betrokken clubs. Over veiligheidsmaatregelen en eventuele noodverordeningen worden geen mededelingen gedaan. 

Bekerfinale

Ajax-supporters zijn overigens ook gewoon welkom bij de bekerfinale, die traditiegetrouw in de Rotterdamse Kuip wordt afgewerkt. Ajax speelde deze finale voor het laatst in 2014 en ging kansloos onderuit tegen PEC Zwolle. Fans van Ajax gooiden tijdens die wedstrijd vuurwerk op het veld en richtten vernielingen aan.

Bekijk video: