Wethouder van Sport ziet Olympische Spelen graag komen naar Amsterdam

Minister Edith Schippers (Sport) en de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg willen graag de Olympische Spelen naar Nederland halen.

"Ik zou dat heel graag willen. Het is prachtig als je hier ooit de Olympische Spelen zou kunnen organiseren", zei Schippers dinsdagavond in een uitzending van EenVandaag

Ook vanuit Amsterdam klinken positieve geluiden. Van der Burg, die vorige week het EK Atletiek binnen zijn gemeentegrenzen had, is enthousiast over het idee van Schippers. "Ik vind iedere discussie voeren om te kijken of we de Olympische Spelen naar Nederland kunnen halen altijd erg interessant."

Bij de vorming van het huidige kabinet in 2012 werd nog geconcludeerd dat er te weinig draagvlak is voor de organisatie van de Spelen in Nederland.

Belastingbetaler

"We moeten kijken dat we het zo kunnen doen dat ook de belastingbetaler het een goed idee vindt", zegt Schippers nu. "Ik wil dat we ervaring opdoen met het organiseren van grote evenementen. En hoe wij het bedrijfsleven erbij kunnen betrekken."

Het plan bestond om de Olympische Spelen in 2028 in Nederland te houden, precies honderd jaar nadat Amsterdam gaststad was. Over het jaar 2028 wil Schippers niet speculeren: "Ik wil er geen jaartal aan koppelen. Ik wil dat we er klaar voor zijn."

Tip de redactie