Verdachte drie verkrachtingen ontkent betrokkenheid

De 34-jarige Mustafa G., blijft ontkennen dat hij betrokken is bij de verkrachting van drie vrouwen in Amsterdam eind januari. De verdachte stond dinsdag voor het eerst voor de rechter.  

De rechtbank heeft besloten dat hij voorlopig vast blijft zitten.

Zelf was G. niet aanwezig in de zaal omdat hij in mei gewond is geraakt bij een brand in de gevangenis in Zwaag. Zijn advocaat zei vandaag dat hij iedere betrokkenheid blijft ontkennen. Twee slachtoffers waren in de rechtszaal aanwezig en lieten hoorbaar hun ongenoegen blijken.

Wat het onderzoek niet helpt, is de weigering van G. om mee te werken bij verhoren. Hij zal nu worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) bedreigde G. zijn slachtoffers tijdens zijn daad.

Bedreigingen

Terwijl hij de keel van het slachtoffer dichtkneep zou hij hebben gezegd dat ze dood zou gaan. Tegen een ander slachtoffer werd gezegd dat ze mee moest werken, anders zou ze een mes tussen haar ribben krijgen. 

Ook zou G. tegen één van zijn slachtoffers hebben gezegd dat ze niet mocht schreeuwen omdat hij haar dan misschien moest vermoorden.

Achtervolgen

De dader volgde zijn slachtoffers vanaf de omgeving van het Leidse- en het Museumplein. Op de Wenkebachweg werd een jonge vrouw in de nacht van 27 januari verkracht.

De dader sloeg in de nacht van 29 op 30 januari opnieuw toe, toen in de lift van een gebouw aan de Maassluisstraat. De volgende nacht maakt de dader, nabij de Sloterplas, zijn derde slachtoffer.

Aanhouding

G. werd uiteindelijk aangehouden toen hij werd herkend op beelden die werden uitgezonden. Hij werd gefilmd in een belwinkel toen hij een telefoon van één van zijn slachtoffers probeerde te verkopen. Na zijn arrestatie bleek zijn DNA bij alle drie de slachtoffers te zijn aangetroffen.

Tip de redactie