Hond Mozes bijna overleden na eten 'drugspoep' in Sarphatipark

Hondenbezitter Julia de Boer uit Zuid kreeg zo'n twee weken geleden de schrik van haar leven toen haar hond onder invloed van drugs bleek te zijn.

Het huisdier verdween tijdens het uitlaten in de bosjes in het Sarphatipark, waarna hij likkend terugkwam. "Ik dacht, nu is het zover. Toen ik aan zijn bekkie rook was het duidelijk dat hij mensenkak had gegeten", aldus De Boer.

Ze vermoedt dat de hond, met de naam Mozes, via mensenpoep heroïne binnen heeft gekregen. De Boer ging meteen naar de dierenarts.

Deze wist de hond goed te behandelen, maar volgens De Boer was het fataal geweest als ze twee uur later was gekomen. Ze is ervan overtuigd dat drugsverslaafden, die vaak overnachten in het park, de drugs hebben uitgepoept. "Ze poepen nou eenmaal op plekken waar alleen honden komen."

Maatregelen

Volgens De Boer moet het stadsdeel maatregelen gaan nemen tegen de vele (poepende) drugsverslaafden in het park. Zo pleit ze voor het sluiten van het park met zonsondergang, het planten van prikkende planten in de bosjes ("dat vinden overprikkelde junks vreselijk") en voor toiletten in, en niet rondom, het park. 

De dierenarts waar De Boer naartoe ging bevestigt dat Mozes daar behandeld is. "Hoogstwaarschijnlijk was er sprake van drugspoep, maar dat kun je nooit met honderd procent zekerheid zeggen. Ook weten we niet om welke drugs het zou gaan. Maar het gebeurt zeer regelmatig dat honden drugspoep eten."

Voorkomen

Het stadsdeel heeft in een reactie aan De Boer laten weten de vergiftiging van de hond te betreuren. "Onze medewerkers in het park houden het park zo goed mogelijk schoon maar helaas blijkt het zeer lastig dit soort voorvallen te voorkomen. Wij zullen echter wel onze uiterste best hiervoor doen."

Met de hond gaat het inmiddels goed. Wel loopt De Boer inmiddels niet meer door het Sarphatipark, maar via het Weteringscircuit of met de auto naar het Amsterdamse Bos.

Tip de redactie