Verdachte drie verkrachtingen Amsterdam volgende week voor de rechter

De 31-jarige Mustafa G. die verdacht wordt van drie verkrachtingen in Amsterdam moet zich volgende week verantwoorden voor de rechter. De man wordt er van verdacht eind januari drie vrouwen van begin twintig te hebben verkracht. De dader achtervolgde ze vanuit het centrum naar hun huis waar ze werden misbruikt.

Volgens het Openbaar Ministerie bedreigde de verdachte zijn slachtoffers tijdens zijn daad. Terwijl hij de keel van het slachtoffer dichtkneep zou hij hebben gezegd dat ze dood zou gaan. Tegen een ander slachtoffer werd gezegd dat ze mee moest werken, anders zou ze een mes tussen haar ribben krijgen. Ook zou hij tegen een van zijn slachtoffers hebben gezegd dat ze niet mocht schreeuwen omdat hij haar dan misschien moest vermoorden.

De dader volgde zijn slachtoffers vanaf de omgeving van het Leidse- en het Museumplein. Op de Wenkebachweg werd een jonge vrouw in de nacht van 27 januari verkracht. De dader sloeg in de nacht van 29 op 30 januari opnieuw toe, toen in de lift van een gebouw aan de Maassluisstraat. De volgende nacht maakt de dader, nabij de Sloterplas, zijn derde slachtoffer.

De hoofdofficier van Justitie loofde een beloning van 12.500 euro uit voor de tip die leidde tot de aanhouding van de verdachte.

Tip de redactie