Tientallen aanwezigen bij stille tocht doodgestoken jongerenwerker Romano

Tientallen nabestaanden en belangstellenden hebben vrijdagavond een stille tocht gelopen voor de 23-jarige Romano Oxford. Anderhalve week geleden kwam hij om het leven bij een steekpartij in Oost.

De tocht werd gelopen vanaf het Kastanjeplein, de plek waar Romano werd neergestoken, naar zijn woning aan de Insulindeweg. Op de plek werden kaarsen aangestoken en bloemen en tekeningen neergelegd.

"Het is niet acceptabel wat er is gebeurd. We laten op deze manier zien, zonder te schreeuwen en zonder geweld, dat we hier voor opkomen en dat we hem niet vergeten", vertelt een van de aanwezigen. "Ik kan niet huilen, maar van binnen voel ik het wel. Daarom loop ik mee met iedereen", aldus een ander.

"Het is een stille tocht om de rest duidelijk te maken dat het zo niet verder kan. Ik ben de vader van Romano. U kunt zich voorstellen wat er allemaal in mij omgaat. Kapot." Romano's vader vermoedt dat zijn zoon werd neergestoken vanwege een ruzie over een meisje. "Ik denk vanuit jaloezie. Zo is de wereld nou eenmaal. Je moet er mee leren leven, ook al heb je heel wat wrok, het is een feit dat het zo gaat in het leven."

Bekijk video:

Tip de redactie