Familie van ontvoerde Wendel Meijer leefde in een 'rollercoaster'

Donderdag keerde de 36-jarige Wendel Meijer terug bij zijn familie na ongeveer een week te zijn vastgehouden door onbekende daders.

De vrijlating van Meijer zorgde uiteraard voor veel opluchting bij zijn familie. "We hebben in een rollercoaster geleefd', vertelt de broer van Wendel vrijdag aan AT5. "We waren alleen maar bezig met slechte scenario's. Maar toen belde hij 's ochtends ineens aan bij m'n zus."

Meijer heeft fysiek en mentaal zwaar te lijden gehad onder de situatie. "Hij is met name mentaal heel zwak nu", vervolgt zijn broer. 'Maar fysiek is hij ook toegetakeld. Je ziet sporen van geweld, blauwe plekken, schaafwonden. Maar hij hoefde niet naar een ziekenhuis."

Meijer verblijft nu op een veilige locatie waar hij de tijd krijgt om bij te komen. "Er is een traject opgestart met als doel de daders te vinden", aldus zijn broer. "Maar hij moet nu vooral bijkomen.

Essabaouni

Meijer keerde donderdag terug nadat hij vorige week door onbekenden werd ontvoerd. De eveneens vorige week ontvoerde 21-jarige Amsterdammer Soufyan Essabaouni was eerder donderdag al thuisgekomen.

Er bestaat een vermoeden dat beide zaken met elkaar te maken hebben, hoewel in het geval van Essabaouni mogelijk sprake is geweest van een persoonsverwisseling.

De politie Noord-Holland Noord kan nog niet in detail treden over de vrijlating van beide mannen. Of de mannen zijn ontsnapt, of vrijgelaten wordt bijvoorbeeld nog onderzocht. "We hebben tot nu toe kunnen vaststellen dat in beide gevallen inderdaad sprake was van een ontvoering", stelt een woordvoerder.

Tip de redactie