Motorrijder zwaargewond na aanrijding op Waterlooplein

Een motorrijder is vrijdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij werd aangereden op het Waterlooplein in Amsterdam. De auto die achterop de motor reed, is er vandoor gegaan.

De motor reed vanaf de Blauwbrug richting de verkeerslichten op het Waterlooplein. Daar stonden al twee auto's voor het rode licht geparkeerd.

Een auto, een Ford Ka, kwam uit dezelfde richting en klapte achterop de motorrijder. De bestuurder van de motor werd hierdoor gelanceerd en kwam meters verderop tegen de wachtende auto's terecht.

De achteropkomende auto, met vier inzittenden, reed vervolgens achteruit en is er vandoor gegaan in de richting van de IJtunnel. Op de plaats van het ongeval liet de achteropkomende auto het kenteken achter. Onderzoek van de politie wees uit dat de eigenaar van de auto in Purmerend woont.

De politie onderzoekt nog of de motorrijder opzettelijk werd aangereden of dat het een ongeluk was. De bestuurder van de motor is met letsel aan zijn been naar het ziekenhuis gebracht.

Amsterdam-Noord

Donderdagavond raakte iemand lichtgewond bij een botsing tussen twee auto's in Amsterdam-Noord. Het ongeluk gebeurde rond 19.15 uur op de T-splitsing Kamperfoelieweg/ Banne Buikslootlaan/ Schepenlaan.

Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee auto's met elkaar in botsing. Een inzittende van één van de twee voertuigen raakte hierbij gewond.

Zuidoost

Even daarvoor is een fietser gewond geraakt bij een botsing met een auto op de Hogehilweg in Amsterdam Zuidoost.

Het ging rond 18.15 uur mis ter hoogte van de kruising met de Hondsrugweg. De fietser stak de weg over en werd door nog onbekende oorzaak geschept door een personenwagen.

Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Tip de redactie