Vrijgelaten Essabaouni nog niet in staat verklaring af te leggen

De 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Amsterdam, die donderdagmorgen vroeg vrij kwam nadat hij waarschijnlijk ontvoerd is geweest, is nog niet in staat om een verklaring af te leggen bij de politie.

Lichamelijk is hij gezond, maar zijn geestelijke gesteldheid laat dat nog niet toe. Essabaouni was een week vermist.

"We hebben eerst gezorgd voor de veiligheid van Essabaouni, want we weten niet precies waar hij de afgelopen dagen geweest is", vertelt een politiewoordvoerder. "Je weet natuurlijk niet met wie je te maken hebt, dus hij is op een veilige plek ondergebracht. Hem en zijn familie veiligstellen was voor ons een grote prioriteit."

Of Essabaouni zelf is ontsnapt of is vrijgelaten is nog niet bekend. "We hebben kunnen vaststellen dat hij niet gewond is, maar hij is geestelijk nog niet in staat om een verklaring af te leggen. Dus wat nou precies het verhaal is, is voor ons nog onduidelijk.'

Bekijk video:

Zorgen

De zaak van Essabaouni wordt door de politie gelinkt aan de ontvoering van de 36-jarige Wendel Meijer, die dinsdag bij zijn zaak in Zaandam door drie mannen in een auto werd gesleurd. "We maken ons ernstige zorgen om hem", aldus de politie. "Wat beide zaken met elkaar te maken hebben wordt op dit moment onderzocht."

Tip de redactie