Claw Boys Claw zamelt geld in voor Maloe Melo

De Amsterdamse band Claw Boys Claw zamelt donderdagavond in Paradiso in Amsterdam geld in voor het in zwaar weer verkerende Maloe Melo.

Het bluescafé aan de Lijnbaansgracht heeft problemen. Een buurman heeft geklaagd over lawaai. Maar om het hele café te isoleren is een flink bedrag nodig.

Dat wil Claw Boys Claw nu gaan ophalen. John Cameron van Claw Boys Claw zegt dat hij naar Paradiso is gestapt voor het benefiet. "Wij spelen een volledig concert eigenlijk, wij zijn de hoofdact. En Paradiso doneert de baropbrengst. Dus we gaan wel van de mensen vragen of ze heel veel bier willen drinken."

Rolling Stones en Bruce Springsteen

In 1984 opende het café haar deuren aan de Lijnbaansgracht. Het is door de jaren heen een ontmoetingsplek geworden voor muziekliefhebbers en artiesten. Grote bluesartiesten als Lester Butler, Jeff Healy en The Paladins zijn er geweest, maar ook The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Herman Brood en recenter nog Tim Knol en Douwe Bob.

Volgens Paradiso is Maloe Melo een muzikaal monument dat in stand gehouden moet worden en hoopt dan ook op een grote opkomst, zodat de opbrengst van de benefietavond meer is dan een flinke steun in de rug voor het muziekcafé.

Naast Claw Boys Claw komen ook The Miseries, de band van Tim Knol en Fuz. De zaal gaat om 19 uur open en om 20.30 uur speelt Claw Boys Claw. Er zijn nog kaarten.

Tip de redactie