Vermiste Soufyan Essabaouni weer terecht

De 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Amsterdam Slotervaart is weer terecht. Dat meldt de familie van Soufyan donderdagochtend.

Rond 07.00 werd de neef van Essabaouni ingelicht dat hij thuis zou zijn gekomen. "We zijn ontzettend blij en opgelucht dat hij weer terecht is." Nadere details over de zaak ontbreken nog. De politie kan nog niets officieel bevestigen.

Ontvoering

De jongen werd een week geleden voor het laatst gezien op een parkeerplaats in Zwanenburg. Daar werd hij kort na middernacht onder vuur genomen. Essabaouni reed daar in zijn Audi A1 als hij wordt klemgereden door een andere auto, een witte Seat Leon. Als Essabaouni de auto uitvlucht, openen zijn belagers het vuur op hem. 

Wat er daarna met Essabaouni is gebeurd, is niet uit de camerabeelden op te maken. Essabaouni is niet eerder in aanraking gekomen met de politie. Er wordt dan ook rekening gehouden met een persoonsverwisseling, zijn oom zou namelijk wel in het criminele circuit bekend zijn. Bovendien zou de oom in contact staan met Wendel Meijer, de man die dinsdag in Zaandam ontvoerd werd. De politie vermoedt een verband tussen beide ontvoeringen.

Hel

AT5 sprak woensdag met de moeder van de 21-jarige vermiste. "We leven allemaal in een hel. De hele familie, wij hier thuis, erger kan het echt niet. Meestal hoor je of goed nieuws of slecht nieuws. En nu zit je elke dag, elke minuut, elke seconde, met de vraag wat er gaat gebeuren", aldus de moeder van Essabaouni.

Tip de redactie