OM eist twee jaar cel wegens babbeltrucs

De officier van justitie heeft twee jaar cel geëist tegen een 32-jarige Amsterdammer die ervan verdacht wordt door middel van babbeltrucs pinpassen van diverse bejaarde slachtoffers afhandig te hebben gemaakt.

Met de pinpassen van in totaal vijf slachtoffers wist de man in totaal ruim 25.000 euro te pinnen. De man zou in december 2015 en januari 2016 in Amsterdam, Amstelveen en Zaandam zijn slag hebben geslagen. In februari 2016 bleef het bij een poging.

Pincode

Met een smoes wist de man de woning van zijn slachtoffers binnen te komen. Hij kwam de lichten controleren, wilde de cv-installatie checken of hielp boodschappen naar binnen te dragen. Eenmaal binnen ontvreemde hij de pinpassen. Later belde hij het slachtoffer op en ontfutselde hij de pincode zodat hij bij de geldautomaat kon pinnen. 

"De verdachte ging op geraffineerde wijze te werk, selecteerde zijn slachtoffers op hun leeftijd; hij heeft heel bewust oudere slachtoffers uitgekozen", aldus de officier van justitie in haar requisitoir. "De slachtoffers zijn emotioneel en schamen zich achteraf voor het vertrouwen en de goedheid die ze richting de dader hebben getoond."

Tip de redactie