Mitchell Dijks schaamt zich voor gelijkspel Ajax

Mitchell Dijks had na afloop van het gelijkspel van Ajax tegen AFC geen goed woord over voor het spel van zijn team. "Als iemand het veld opstapt, lijkt het alsof mensen bang zijn om fouten te maken."

"Met al het respect, het zijn amateurs natuurlijk. Als je in de eerste helft 1 - 0 staat, daar heb ik geen woorden voor", zo vervolgt hij. 

De tweede helft zat Dijks op de bank. "Ik zat daar met een cynisch lachje. Ik zei tegen die jongens: ik wil niet eens naar buiten. Ik schaam mij gewoon. Je speelt 1 - 0 en nu 2 - 2. Individueel gaat het nog wel oké, maar als je kijkt naar de aansluiting dan lijkt het alsof niemand wil scoren. Ik heb geen idee waar het aan ligt."

De aanvoerder van AFC vond dat het team niet door Ajax werd uitgedaagd. Dijks: "Tuurlijk doet het je pijn. Je bent iedere dag beter om sterker te worden en met een nieuwe trainer om voetballend beter te worden. Als je zo'n wedstrijd speelt, dan doet dat je niet goed. Zeker als je over twee weken weer Champions League moet spelen."

Bekijk het interview:

Tip de redactie