25.000 euro beloning voor gouden tip in verdwijningszaak Essabaouni

De politie heeft 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het oplossen van de zaak waarin Soufyan Essabaouni (21) en Wendel Meijer (36) worden vermist. Dat bleek dinsdagavond uit een uitzending van Opsporing Verzocht.

De 21-jarige Essabaouni werd vorige week donderdag in Zwanenburg beschoten en mogelijk daarna ontvoerd. Van hem ontbreekt vooralsnog ieder spoor. Hij reed die avond in de auto van een familielid die actief zou zijn in de drugshandel en is mogelijk voor hem aangezien.

De schietpartij is op camerabeelden vastgelegd. Soufyan rent weg en wat er daarna gebeurt is niet te zien. Op de plek zelf zouden ook geen bloedsporen zijn gevonden.

De politie onderzoekt naast de ontvoeringen van Soufyan Essabaouni en Wendel Meijer nog een derde kidnapzaak. Volgens De Telegraaf is deze derde persoon betrokken geweest bij een ripdeal. Deze deal zou ook de reden voor de ontvoering van Essabaouni en Meijer zijn.

Er zou ook nog een vierde man zijn ontvoerd, maar hij is weer vrijgelaten en laat niets los over de gebeurtenissen, weet de krant. Over de identiteit van het derde en mogelijke vierde kidnapslachtoffer is nog niets bekendgemaakt.

Tip de redactie