Pokémon-jagers doorzoeken Amsterdam

De app is officieel nog niet beschikbaar in Nederland, maar dat houdt veel Amsterdammers niet tegen om Pokémon Go te spelen. Het spelletje is in rap tempo een enorme hype en zorgt op sommige plekken in de stad voor overlast. Een van de Pokémon hotspots in de stad is het Vondelpark.

"Ik liep door het Vondelpark naar huis en ik zag opeens allemaal groepjes kinderen met allemaal Pokémon. Toen kwam er eentje en die riep 'Team Yellow!' Ik dacht, wat is dit nou?", vertelt een voorbijganger.

Bij het blauwe theehuis heeft een groepje Pokémon-spelers zich verzameld.  Nieuw aan deze game is dat je de app niet alleen al stilzittend moet spelen. Dankzij GPS moet je ook in het echt bewegen om in de game verder te komen. "Er zijn heel veel Pokémon in het Vondelpark. Gisteren was ik hier ook."

Het blijken niet alleen Amsterdammers te zijn die op Pokémon-jacht zijn, ook een Amerikaanse toerist doorzoekt het park. "Ik ben nog niet op gekke plekken geweest, maar het helpt mij om Amsterdam te verkennen. Het zorgt ervoor dat ik op plekken kom waar ik nog niet eerder ben geweest. Ik zie nieuwe dingen die mij anders niet zouden opvallen."

Spelers houden echter weinig rekening met hun omgeving. De zoektocht naar deze dieren brengt ze op plekken waar mensen onverwacht of minder gewenst zijn, zoals bij het AMC. "Er waren medewerkers die groepjes jongeren tegenkwamen waar normaal gesproken geen bezoekers zouden moeten lopen. Die bleken op zoek te zijn naar een Pokémon. Dat was in de kelders van het gebouw."

Bekijk de video:

Tip de redactie