Na achtervolging en schietpartij, nu een 'brandbom' op de Keizersgracht

Het filmgeweld in de Amsterdamse binnenstad van de laatste weken gaat maar door. Aan het begin van de avond werd er een auto in de hens gestoken op de Keizersgracht.

De Amerikaanse filmster Samuel L. Jackson is in de stad voor opnames van zijn nieuwste film The Hitmans Bodyguard en dat mogen we weten ook. Twee weken geleden scheurden verschillende auto's al schietend over het Roeterseiland en verdween vorige week een geparkeerde auto in het water langs de Krom Boomssloot na een botsing. Een paar dagen terug werd een auto over een rijtje fietsen de Reguliersgracht in gelanceerd.

Auto in brand

Maandagavond werd een nieuwe actiescène opgenomen op de kruising van de Keizersgracht en de Reguliersgracht. Op de brug werd een auto in brand gestoken door een voorbij-racende motorrijder. Ook deze keer werd er in een boot vanaf de gracht gefilmd.

Hoewel er dus druk gefilmd wordt, heeft Samuel L. Jackson ook  af en toe wat vrije tijd. Zo ging hij afgelopen weekend bijvoorbeeld lunchen op de Javastraat en bezocht hij eerder een, jawel... coffeeshop.

Tip de redactie