Ondernemers Vijzelgracht geloven niet in deadline Noord/Zuidlijn

Ondernemers op de Vijzelgracht in Amsterdam geloven niet meer in deadlines voor de oplevering van de Noord/Zuidlijn.

Vrijdag maakte de gemeente bekend dat de metro pas op 22 juli 2018 gaat rijden. Het is al de achtste keer dat de opening wordt uitgesteld.

"Weer later. We zijn er inmiddels wel aan gewend dat die datum iedere keer verschuift. Ik hecht ook niet zo veel waarde meer aan dat soort uitspraken", vertelt Peter Doeswijk van de ondernemersvereniging Vijzel.

2020

Bewoners en winkeliers van de Vijzelgracht leven sinds 2003 in een bouwput. De grote gele kranen en meterslange hekken tekenden de straat lange tijd. In 2008 moest een deel van de buurt zelfs ontruimd worden wegens instortingsgevaar door verzakkingen van panden.

Opening

Na uitstel op uitstel zijn de ze inmiddels wel wat gewend. "Ik heb meer zoiets van: stel die datum ergens in 2020, laat hem dan eventueel eerder rijden en doe de officiële opening in 2020. Dan gaan we ook niet meer hopen op die ene dag", zegt Doeswijk.

Ondernemer van de Vijzelgracht, Cees Holtkamp, kan er inmiddels wel een beetje om lachen. "Ik ben nu 74 en ik vraag me wel eens af. Ik wil er toch nog wel een keer gebruik van gaan maken hoor. We willen er een keer in."

Tip de redactie