'Dan kun je beter georganiseerde criminelen hebben'

Bewoners van de Tweede Wittenburgerdwarsstraat zijn opgelucht dat er vannacht niet meer slachtoffers zijn gevallen bij de wilde schietpartij in hun straat.

Twee schutters vuurden rond 00.30 uur met automatische wapens tientallen kogels af op een 25-jarige man. Een getuige zag het slachtoffer. "Die stond onder een lantaarnpaal. Op een gegeven moment trok hij ook zijn T-shirt omhoog en zag ik een kogelschot in zijn rug. Heel bizar."

Lees ook: Man neergeschoten in Centrum, tientallen kogels afgevuurd

Ramen, deuren en tegels werden door de kogels geraakt. "Ik zei, nee dit is geen vuurwerk, dit lijken andere geluiden te zijn", vertelt een buurtbewoner. "Dus we deden het licht uit van de keuken. Dat niemand ons kon zien. Op een bepaald moment ben ik buiten gaan kijken en dan hoorde je het nog een keer. Alsof iemand een machinegeweer aan het legen was."

"Wat een stelletje klotejongetjes", stelt een ander. 'Die als je het goed leest nog nooit een wapen hebben vastgehouden en maar gewoon wat rondmaaien. Dan kun je nog beter georganiseerde criminelen hebben die gewoon weten wat ze doen en met een schot iemand... Klinkt, lelijk, maar dit is zoveel gevaarlijker voor allemaal mensen die toevallig erbij betrokken kunnen raken."

Lichtgewond

Het slachtoffer werd in zijn rug geschoten, maar raakte ondanks de schotwond in zijn rug enkel lichtgewond. Hij mocht het ziekenhuis al snel weer verlaten. De politie heeft nog niemand opgepakt voor de schietpartij.

Tip de redactie