Tientallen familieleden en vrienden hebben vandaag afscheid genomen van Romano Oxford. De 23-jarige jongerenwerker uit Oost overleed maandag nadat hij op klaarlichte dag in de Tweede Oosterparkstraat werd neergestoken.

Bij vrienden en familie heerst nog altijd veel onbegrip over waarom Romano is neergestoken. "Het is helemaal langs me heengegaan. Ik besef het me nog altijd niet. Het is de zwartste dag van m'n leven", vertelt zijn moeder.

'De professor'
Romano stond bekend als een eigenwijze, vrolijke en behulpzame jongen. Zijn familie noemde hem ook wel 'de professor'. "Het is een onverwacht iets, hoe kan zo iemand nou weggenomen worden?" vraagt een oom zich af. "Hij was één van de jongsten, maar wel heel wijs, de slimste én de liefste eigenlijk", aldus een neef. 

"Hij bracht rust", voegt de vader van Romano hier aan toe. Zijn zorgzame kant kwam ook naar voren in zijn werk met jongeren dat hij deed bij de organisatie Passie voor je Toekomst. "Het was heel tof om het hem samen te werken", vertelt een collega. "Hij was nog heel jong, maar wel al heel wijs. Nam altijd een snoepje mee en zorgde voor een goede energie in de groep."

Juist al die mooie verhalen maken het lastig voor familie en vrienden om te beseffen wat er is gebeurd. "Daar komt het onbegrip vandaan", stelt een neef van Romano. "Waarom zo'n persoon? Hij was niet iemand die op straat leefde, maar hij ging juist elke dag netjes naar z'n werk en hielp andere mensen. En dan krijg je dit?"

Uitvaart
Romano had zich bekeerd tot de islam en daarom liep de stoet vanmiddag naar de Nasr moskee om voor hem te bidden. Romano is aan het eind van de middag op begraafplaats de Nieuwe Ooster begraven.

Vrienden en familie nemen afscheid van Romano
Vrienden en familie nemen afscheid van Romano