Atleet Gregory Sedoc teleurgesteld na afscheid EK

Hordeloper Gregory Sedoc heeft vrijdag een bitter afscheid van de atletiek moeten nemen. De oud-Europees kampioen indoor slaagde er op de EK in zijn geboortestad Amsterdam niet in de series van de 110 meter horden te overleven. 

Sedoc eindigde met een pijnlijke rug als vierde in zijn serie in 13,92. Die klassering was niet voldoende voor een plek in de halve finales, de tijd evenmin.

"Het is goed zo. Het is klaar. Ik heb geen race meer hierna", zegt de 34-jarige atleet tegen AT5. "Ik had er zelf ook wat anders van verwacht, maar nogmaals: helaas. Ik kan het niet terugdraaien", zegt een nu nog nuchtere Sedoc.

"Het zal morgen wel komen. Dan weet je dat het klaar is en dan ga je eigenlijk weer over op de orde van de dag. Het is balen. Ik weet dat ik er van alles aan heb gedaan, maar het is niet gelukt."

Pijnlijke rug

Sedoc ging de dag voor de wedstrijd in het Olympisch Stadion door zijn rug na het oprapen van een flesje. Hij geeft aan dat hij toen al wist dat het klaar was, maar dat hij toch wilde lopen.

"Ik heb de pijn gevoeld van een schorsing, de ziekte van mijn moeder en mijn uitzending naar Afghanistan, daar stelde deze pijn niets bij voor. Na twee horden voelde ik al dat het niets zou worden. Ik ben op pure wilskracht gefinisht", aldus de oud-militair tegen ANP. Tegenwoordig werkt Sedoc bij de politie.

Sedoc deed vanaf 2002 mee aan meer dan twintig grote kampioenschappen, onder meer drie Olympische Spelen. Zijn grootste successen boekte hij indoor op de 60 meter horden met Europees goud in 2007 en zilver in 2009.

Tip de redactie