Korpschef verwacht vaker extra politie-inzet zoals bij Sensation

De Amsterdamse korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg denkt dat extra politie-inzet zoals bij Sensation in de toekomst vaker gaat voorkomen. Afgelopen weekend zette de politie honderden extra agenten in rondom het dancefeest in de Arena.

En die extra alertheid zorgde voor nogal wat zichtbare maatregelen. Zo mochten er geen auto's worden geparkeerd onder de Arena, werd iedereen gefouilleerd en waren er honderden, soms zwaar bewapende, agenten te zien. "Normaal zetten we bij Sensation tussen de vijftig en honderd mensen in. Nu waren dat er 650", vertelt Aalbersberg.

Lees ook: Zwaarbewapende agenten in en om Arena voor Sensation

"In dit geval was er sprake van een signaal, waardoor extra voorzorgsmaatregelen zijn genomen", vervolgt Aalbersberg in het AT5-programma Het Verhoor. "Als er sprake was geweest van concrete dreiging, dan moet je zo'n evenement natuurlijk cancelen. Maar dat was hier niet aan de orde."

Signaal
"Ik begrijp dat iedereen graag wil weten wat er precies aan de hand was", stelt Aalbersberg. "Maar wij spreken alleen van een signaal, géén concrete dreiging en daar zult u het mee moeten doen. We willen dit niet verstoppen. Ik heb op die avond met bezoekers gesproken en de meesten stelden het fijn te vinden iets te merken van het feit dat de overheid iets doet."

Lees ook: 'Van tevoren geschrokken, maar geen moment onveilig gevoeld'

"Ik denk dat dit in de toekomst nog wel eens zal gebeuren. We hebben het vorig jaar met kerst nog gehad. Signalen dat de overheid alert is, dat zal écht vaker voorkomen."

De complete aflevering van Het Verhoor is hier te zien.

Tip de redactie