Daan en Willem uit Nieuw-West, die hun Marokkaanse buren beschuldigen van homohaat, hebben het verhaal vrijwel geheel verzonnen. Dat zegt het Marokkaanse gezin, dat nu zelf ook zit ondergedoken.

"Iedereen neemt maar klakkeloos aan dat wat Daan en Wim schrijven de waarheid is, maar het is vrijwel geheel verzonnen. Vrijwel niemand kwam bij ons om onze kant te horen", zegt de 69-jarige moeder tegen De Telegraaf. "Geloof me: wij hebben absoluut niets tegen homo’s. Voor ons maakt het niet uit of je nu Christen, Turk, Nederlander of homoseksueel bent."

Het gaat volgens de dochter van het gezin om een gewone burenruzie, die draait om geluidsoverlast. "Mijn moeder is slechthorend, waardoor ze nogal luid praat. Daarbij zijn de huizen uit de jaren '70 aan het Sierplein extreem gehorig. Wij horen de buren ook praten, alleen klagen wij daar niet over."

"Zulke geluiden horen bij het leven in zo’n complex. Maar Daan en Wim belden de politie, bonkten op de muren als ze weer wat hoorden, of ze belden woedend aan. Een keer hadden ze zelfs een honkbalknuppel bij zich."

Andere woning

Volgens het gezin is het maar één keer tot een scheldpartij gekomen, "maar dat was zeker niet homohatend of bedreigend."

Het Marokkaanse gezin denkt dat Daan en Willem de homohaat erbij hebben verzonnen, om meer kans te maken op een andere woning. Zij zouden al eens verteld hebben dat ze erg ongelukkig zijn met hun woning en de huur van 700 euro.

Het stel heeft stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud en woningcorporatie Eigen Haard laten weten niet geïnteresseerd te zijn in een oplossing in het conflict, maar wel in een urgentieverklaring om meer kans te maken op een andere woning.