Het externe onderzoek naar het in opspraak geraakte armoedeproject Kansrijk, is toch welkom. Dat zei stadsdeelvoorzitter van Zuidoost Muriël Dalgliesh dinsdag tijdens een persgesprek waarin werd teruggeblikt op twee jaar bestuurscommissie.

Het bestuur lijkt nu open te staan voor meer transparantie.

Bij de ambtelijke organisatie Kansrijk bleek de administratie een zooitje. Er kwam geen uitleg over bonnetjes voor etentjes en zelfs een bruidstaart. Bestuurslid Remco van Dijk trad af nadat een meerderheid in Zuidoost tegen een extern onderzoek naar Kansrijk stemde.

Dat externe onderzoek komt er nu toch. En na de ophef, en ook vragen van inwoners, zegt nu ook voorzitter Dalgliesh dat ze zich in zal zetten voor meer transparantie in Zuidoost. "We willen ook alles bespreken, en we doen ons best om daaraan tegemoet te komen."

Ruis

Ook het gloednieuwe bestuurslid Andro Bottse staat welwillend tegenover het onderzoek naar Kansrijk. "We juichen het zelfs toe. Zeker vanuit de publieke beeldvorming die is ontstaan denken we dat een onderzoek kan bijdragen aan zoals het echt is gegaan, zeg ik even, zonder dat er ruis op de lijn zit. Laat het maar komen."