Een stoeprand aan de Molenwerf in West zorgt voor gevaarlijke situaties. Meerdere fietsers zijn daar afgelopen week hard ten val gekomen, doordat ze de stoeprand verwarren met een witte streep.

Het gaat om een opstaande rand van nog geen vijf centimeter hoog die de grens aangeeft tussen fiets en voetpad.

Afgelopen zondag ging Jos een stuk fietsen met zijn vrouw. "Ik hoorde ineens achter me een hoop kabaal en ik kijk om en zie dat mijn vrouw met de fiets tegen de vlakte is gegaan." Ze moest met een gebroken jukbeen naar de eerste hulp. 

Ook wielrenner Jan Maarten viel. "Wij moesten er langs, dus ik stuur naar rechts en ik ga over een witte streep heen. Tenminste, van wat ik dacht dat een witte streep was. En opeens lig ik. Ik viel binnen een halve seconde", vertelt de wielrenner, die schaafwonden opliep en zijn fiets kapot zag gaan.

Bekijk de video:

Vlaggetjes

Om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen hebben gedupeerden vlaggetjes gespannen, zodat de rand meer opvalt. Ook plaatste ze een bord waarop ze fietsers waarschuwen voor valpartijen. "Moeten er nog meer slachtoffers vallen? En ik denk niet dat dat noodzakelijk is", verklaart Jos. 

De gemeente laat in een reactie weten drie meldingen over valpartijen te hebben gehad. Een woordvoerder zegt dat er nog een slijtlaag aangebracht moet worden, die lichter van kleur is dan de stoep.

Door slechte weersomstandigheden is dat nog niet gelukt. Totdat de slijtlaag er ligt, worden er maatregelen genomen, maar wat er precies gaat gebeuren is onduidelijk.

Lees ook: Mario viel met scooter over stoeprand. 'Het wordt nooit meer als het oude'

Ophogen

Het is niet de eerste stoeprand die voor valpartijen zorgt. Op de Marnixstraat raakten meerdere mensen (ernstig) gewond en viel er zelfs een dode. De gemeente besloot uiteindelijk om het fietspad op te hogen, zodat de verhoging verdween.