Het heeft waarschijnlijk een van de ruimste slaapkamers van Amsterdam en zit ook nog in een centraal gelegen monumentaal pand: Poppodium Paradiso is te huur via Airbnb. Het pand is de komende maanden op drie data voor één nacht te boeken voor honderd euro per nacht.

"Via een ruime entreehal bereik je je privé slaapzaal van 20 meter bij 25 meter. Daar staat een tweepersoonsbed met alle uitrusting voor een goede nachtrust", zo staat te lezen in de met humor geschreven advertentie.

"Op de benedenverdieping heb je een ruime keuze aan toiletten. Zowel urinoirs als comfortabel zittende wc-potten. Daarnaast is onlangs de lounge vernieuwd, waar je met een goed boek de nodige ontspanning vindt."

Het idee voor de verhuur kwam tot stand tijdens een brainstormsessie vertelt Floor van het poppodium. "In 2018 bestaat Paradiso vijftig jaar, dus waren we aan het bedenken wat voor leuke acties we konden bedenken. Toen kwamen we ineens hier op en wilden we daar eigenlijk niet langer mee wachten, vandaar dat we de actie deze zomer al doen."

Backstageruimtes 

De twee logés mogen van 12.00 uur 's middags tot 12.00 uur de volgende dag in het pand vertoeven. Overdag zijn de kantoor- en backstageruimtes vrij toegankelijk. 's Avonds staat er een beveiliger bij de deur om het pand te bewaken.

Een feestje geven tijdens het verblijf is overigens niet toegestaan. Paradiso is beschikbaar op 31 juli, 10 augustus en 15 augustus.

Geïnteresseerden kunnen via Airbnb een motivatiebrief sturen. De beste inzendingen mogen blijven slapen.