Bij een steekpartij in de Tweede Oosterparkstraat is een man maandag rond 15.00 ernstig gewond geraakt. Hij werd op straat neergestoken.

Een omstander die de hulpdiensten belde dacht dat er een beroving aan de steekpartij vooraf ging, maar dit is nog niet zeker.

Het slachtoffer, een man, is door ambulancepersoneel gereanimeerd. Meerdere ambulances en een mobiel medisch traumateam zijn ter plaatse gekomen. Inmiddels is de man per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. 

Volgens een getuige zou het slachtoffer al ruzie hebben gehad iets verderop in de straat. Het zou gaan om een groepje van meerdere personen, waaronder een vrouw. Die vrouw riep nog dat er niet gestoken moest worden, maar daarna gebeurde dat toch.

Burgernet

Er lag na de steekpartij veel bloed op straat.

De verdachte is volgens de politie een licht getinte man, die tussen de 20 en 30 jaar oud is. Hij heeft zwart haar en droeg een babyblauw trainingspak van het team Barcelona. 

De man is waarschijnlijk nog gewapend met een mes. De politie heeft een Burgernetactie opgestart en vraagt mensen die de man zien 112 te bellen.