Een bewoner van Nieuw-West wordt samen met zijn vriend naar eigen zeggen stelselmatig gepest en bedreigd door buurtbewoners.

Op Facebook doet de man zijn verhaal. Volgens hem worden er onder meer stenen tegen zijn raam gegooid en worden ze tot diep in de nacht wakker gehouden.

"We hebben Marokkaanse buren, en twee mannen die naast hen wonen, dat kan echt niet. Alle homo's moeten dood. Ik zal niet beschrijven wat er allemaal gezegd is, te smerig voor woorden."

Volgens de man doet de politie niets aan de situatie. Hij wil de stad het liefst zo snel mogelijk verlaten, maar heeft voor woningen buiten de stad nog geen urgentie voor een sociale huurwoning gekregen.

Kamervragen

De politieke partij VNL heeft inmiddels Kamervragen gesteld. "Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat niet de slachtoffers maar de daders hun wijk/stad dienen te verlaten? Zo ja, op welke wijze wordt dit bedreigde stel geholpen?", is een van de vragen. 

Ook D66 in de gemeenteraad en de bestuurscommissie Nieuw-West heeft aangekondigd bij de verantwoordelijke bestuurders om opheldering te gaan vragen. "Schande! Reden om vragen over te stellen", aldus Jeroen Mirck van D66 Nieuw-West.

Een woordvoerder van de politie verklaart tegen AT5 dat er geen aangifte is gedaan. Verder wil hij niets over de zaak kwijt.