Een situatie waarbij een man op een scootmobiel hinderlijk in de weg stond in het centrum van Amsterdam voor ander verkeer, is zaterdag uit de hand gelopen. De man op de scootmobiel begon te dreigen met een mes.

Toen de agenten vroegen of de man hen kon passeren, werd hij boos. Hij stapte direct van zijn scootmobiel en liep met versnelde pas op de auto af. Een van de agenten in burger zag dat hij iets in zijn broekzak pakte. 

De man boog zich door het raampje van de auto. Hierop stapte de bijrijder uit en liep om de auto heen. De agent die achter het stuur zat deed vervolgens met kracht de portier open zodat de man aan de kant werd geduwd.

De agent die om de auto heen was gelopen zag op dat moment dat de man een mes in zijn hand had. Daarop wisten de agent en zijn collega razendsnel het mes uit de handen van de man te pakken en hem te arresteren.

Verzet

Maar de man bleef zich verzetten. Onderweg naar het bureau begon de man van de scootmobiel de agenten vanaf de achterbank te beledigen en te bedreigen.

"Hij heeft hen onder andere allerlei ziektes toegewenst en hij heeft geroepen dat hij hen had moeten neersteken en dat hij dat nu met hun moeder gaat doen", schrijft de politie op Facebook.

Het mes is in beslag genomen en morgen wordt de man verhoord.