IJzerhandel sluit na vijfentachtig jaar

Na 85 jaar sluit ijzerhandel Resseler aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam donderdagavond zijn deuren.

Eigenaar Rob Moos staat bijna z'n hele werkzame leven achter de toonbank van de zaak. Maar het hoofd boven water houden lukt niet meer. "Spijtig", vertelt Moos, "we hadden altijd veel lol hier. Dat we dit moeten gaan missen, doet wel pijn. Maar op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken."

Klandizie

Moos staat al jaren met zoon Mark in de zaak. De klandizie loopt echter terug en dus is hij genoodzaakt de handel te sluiten. "De nieuwe generatie is niet zo handig meer. Ze willen en kunnen niet meer zo klussen. Ze gaan in die nieuwe woningen zitten en als er dan wat moet gebeuren, huren ze een vakman."

Rob zette 45 jaar geleden zijn eerste stappen in de familiezaak en nam het bedrijf dertien jaar geleden over. Zoon Mark zou de zaak op zijn beurt weer overnemen, 'maar dat ballonnetje is helaas uiteen gespat.'

Laatste keer

Donderdag komen veel vaste klanten voor de laatste keer langs. "We hebben gelukkig veel lol gehad", stelt Moos. "Soms staan er ook mensen te huilen achter de toonbank, maar dit is hartverwarmend. Ik weet waarvoor ik het allemaal gedaan heb."

Tip de redactie