Ter ere van de verjaardag van André Hazes, die donderdag 65 jaar zou worden, spelen vier carillons van Amsterdamse kerken zijn hit Bloed, Zweet en Tranen.

De Westertoren, Zuidertoren, Munttoren en de Oudekerkstoren spelen het lied donderdagnmiddag na elkaar. Om 15.00 uur de Westertoren, de Munttoren om 15.30 uur, de Zuidertoren 16.00 uur en als laatst de Oudekerkstoren om 16.30 uur.

Op zijn vijftigste verjaardag werd Hazes ereburger van Amsterdam. In 2004 overleed de volkszanger. Vlak voor zijn dood hoorde hij heel slecht en had hij een permanente ruis in zijn oren.

'Nieuwe' single

Ook komt er binnenkort een 'nieuwe' single uit van Hazes. Het gaat om een nooit uitgebrachte opname van het nummer 'Op de schoorsteen staat een foto' uit 1980. Het nummer was een tijd lang onvindbaar. Het cd'tje met het nummer erop werd weer gevonden bij een verhuizing toen Hazes' platenmaatschappij EMI opging in Universal. De orginele geluidsbanden zijn nog steeds zoek, maar volgens het AD is de opname op de cd van dusdanige kwaliteit dat het kan worden uitgebracht.

Over enkele weken brengt het label Top Notch het nummer uit.