Binnenstadbewoners stappen naar rechter vanwege opzet Gay Pride

Diverse bewonersorganisaties in de Amsterdamse binnenstad stappen naar de rechter omdat zij het niet eens zijn met de opzet van de Gay Pride. De bewoners vinden dat het evenement, dit jaar EuroPride, te lang en te groots is.

Tegen de overlast hebben de bewoners enkele bezwaren ingediend. Maar omdat zij volgens hen te laat bij het traject zijn betrokken, zullen die bezwaren pas in behandeling worden genomen wanneer de Gay Pride al van start is gegaan.

De bewoners proberen daarom via de rechter de belangrijkste bezwaren voor de start van het evenement behandeld te krijgen.

De bewoners gingen donderdagmiddag met burgemeester Van der Laan en de organisatie van de Gay Pride in gesprek om over de bezwaren te praten.

Echter hebben de bewoners na het gesprek niet het gevoel gekregen dat er aanpassingen zullen volgen in de eindtijden en de geluidsoverlast.

Verdubbeld

"De jaarlijkse Gay Pride is dit jaar als EuroPride in duur meer dan verdubbeld, het aantal feestlocaties is uitgebreid, klachten over langdurige extreme geluidsoverlast worden niet gehoord."

"Van dat alles hebben de bewoners meer dan schoon genoeg. De irritatie wordt groter en het begrip voor de overlast ontbreekt echt bij de ambtenaren", zo schrijven de bewoners in een persbericht.

De gemeente zal volgende week aangeven op welke punten er tegemoet kan worden gekomen in de terugkerende overlast die bewoners ervaren bij grote evenementen.

Tip de redactie