'Het kan mij overal gebeuren, dat vind ik gewoon erg'

Het is de zesde aanslag al dit jaar in Istanbul. In de rest van Turkije werden dertien aanslagen gepleegd. Turkse Amsterdammers zijn geschrokken, maar niet meer verbaasd dat het gebeurt.

"Wat moet ik zeggen. We zijn overal bang nu, in Nederland, in Frankrijk, Brussel. Overal heb je nu aanslagen", vertelt een Turkse Amsterdammer. "Ik denk dat het een spel is van bepaalde groeperingen om toeristen ervan te weerhouden om naar Turkije te komen. In principe is Turkije wel een betrouwbaar land, iedereen is daar welkom", aldus een ander.

Ondanks de ernst van de aanslag, blijkt toch niet iedereen meer verbaasd. "Het gebeurt nu vaker deze tijden. Het is niet zo van; deze aanslag is een drama. Het is natuurlijk wel een drama, maar. Ik wil niet zeggen gewenning, het is nog steeds erg dat het gebeurt."

"Als ik wil dan ga ik altijd. Zulke dingen gebeuren ook in Nederland, België en Frankrijk", vertelt een ander. "Ik kom uit Turkije, dus ik ben niet bang om daar op vakantie te gaan. Ik ben niet bang voor de dood, maar het kan mij overal gebeuren. Dat vind ik gewoon erg.

Bekijk video: 

Tip de redactie