Ajax-trainer Peter Bosz is woensdagmorgen begonnen aan zijn eerste training met de selectie van Ajax.

Bekijk video:

Eerste training Ajax onder nieuwe trainer Peter Bosz
Eerste training Ajax onder nieuwe trainer Peter Bosz

Presentatie

Bosz, de opvolger van Frank de Boer, moet het voorlopig nog doen zonder EK-ganger Arek Milik. Dinsdag was de nieuwe trainer al met zijn selectie in het Amsterdamse Bos te vinden voor de traditionele bosloop.

"Heerlijk dat het nu echt gaat beginnen", genoot hij. "Ik ken alle spelers, maar nu ga ik ze echt leren kennen. In het begin zal ik dus heel veel observeren." De stad Amsterdam kent Bosz wel al maar nu gaat hij er ook echt wonen.

"Ik ga in de buurt wonen want ik vind dat dat belangrijk is. De afstand is anders te groot. Maar ik ben de stad al in geweest." Ajax lijkt de selectie aardig bij elkaar te houden. "Dat is een voordeel", weet Bosz. "Dan hoeven ze alleen maar aan de trainer te wennen."

Overmars

Toch staat de opvolger van De Boer dagelijks in nauw contact met technisch directeur Marc Overmars. Vooral de positie van centrumaanvaller wordt dan vaak besproken. "Arek Milik is nog op het EK en wil daarna pas zeggen wat zijn plannen zijn", vertelde Bosz, die eind juli al met Ajax in de voorronde van de Champions League moet uitkomen.

"Dan zal er sowieso een spits zijn, want het is ook belangrijk wat wij willen", zei de trainer die niet wilde speculeren over de komst van Klaas-Jan Huntelaar.

Bergkamp

Dennis Bergkamp zit komend seizoen niet meer als assistent-trainer op de bank bij wedstrijden van Ajax. De oud-aanvaller heeft bij de nieuwe hoofdcoach Peter Bosz aangegeven dat hij liever meer tijd in individuele spelers wil steken.

"Dat heb ik te respecteren", vertelde Bosz vandaag na zijn eerste veldtraining met Ajax. "Dennis blijft gewoon deel uitmaken van mijn staf. Het enige verschil is dat hij bij wedstrijden niet op de bank zal zitten. 

Dan zijn Hendrie Krüzen en Hennie Spijkerman mijn assistenten. Maar Dennis zal wel gewoon op de trainingen aanwezig zijn."

Talenten

"Dennis wil zich nog nadrukkelijker bezighouden met het beter maken van talenten van Jong Ajax en A-junioren", lichtte Edwin van der Sar, voorzitter van het technisch hart, toe. "Daarbij zal hij zich tijdens de trainingen van het eerste elftal ook blijven manifesteren, met bijvoorbeeld de aanvallers. Ik denk dat die veel van de inbreng van Dennis kunnen profiteren. Daarnaast blijft Dennis ook deel uitmaken van het technisch hart van onze club."