Amsterdamse GroenLinks-politicus ontsnapte aan aanslag Istanbul

De Amsterdamse GroenLinks-fractievoorzitter in Zuid, Rocco Piers, was dinsdag op de luchthaven in Istanbul enkele uren voor de aanslag. "We zijn er echt net aan ontsnapt."

Dat zegt Piers tegen het AD. Hij maakte deel uit van een Amsterdamse delegatie die in Istanbul een statement wilde maken over de Gay Pride.

"Afschuwelijk nieuws uit Istanbul, was paar uur geleden nog op de luchthaven", twitterde Piers. De politicus was nog door de hal gelopen waar de aanslag dinsdagavond plaatsvond.

Bij de aanslagen op de internationale luchthaven Atatürk kwamen 36 mensen om het leven. Nog eens 147 raakten gewond. De Turkse autoriteiten vrezen dat het dodental nog verder op zal lopen.

Drie personen zouden zichzelf hebben opgeblazen met een bomgordel. Volgens Turkse autoriteiten vonden de explosies plaats bij het controledeel van de internationale terminal. De aanslagen zijn nog niet opgeëist.

KLM

De KLM-vlucht KL1617, die op weg was van Amsterdam naar Istanbul tijdens de aanslag, is teruggekeerd, meldt de KLM.

De KL1610 Istanbul-Amsterdam van woensdag is geannuleerd. Tijdens de explosies op de luchthaven in Turkije was er geen KLM-afhandelingspersoneel en -crew op de luchthaven aanwezig.

Tip de redactie