Omgevallen treurwilg bij Melkweg moet geruimd worden

Het personeel van de Melkweg zit in zak en as. De treurwilg aan de voorkant van het poppodium in Amsterdam is door de zware regenval van de afgelopen dagen omgevallen en moet geruimd worden.

De boom stond er al sinds de jaren zeventig en was het favoriete plekje van personeelsleden en artiesten. Het verdriet is dan ook groot. "Grote verbijstering. De boom om. Ik heb direct gebeld naar de directie, er heeft een ramp plaatsgevonden", vertelt gebouwbeheerder Theo.

"Wat betekende de boom niet? Het hoorde gewoon bij het gebouw. Grenzend aan de kleedkamers, waar al de artiesten hun toevlucht hebben gezocht, hun frustraties hebben uitgesproken en tegen de boom hebben gepiest waarschijnlijk. Van alles hebben ze gedaan onder deze boom", zegt hij.

Woensdagochtend wordt de boom in stukken gezaagd en weggehaald. "Ik denk dat ik morgen wel een zware dag heb, maar ik ben er continu bij. Ik wil ook graag de jaarringen tellen, er worden plakjes afgenomen. Ik wil ook van de tuinier weten waarom de boom omgevallen is. Ik ben heel erg benieuwd."

Bekijk video:

Tip de redactie