Meningen verdeeld over nieuwe verkeerssituatie op Sarphatistraat

De een noemt het een zege. De ander vindt het overdreven. De nieuwe verkeerssituatie op de Sarphatistraat in Amsterdam. Het fietspad daar is flink verbreed en de maximumsnelheid ging naar 30 kilometer per uur.

De meningen onder automobilisten zijn sterk verdeeld. "In deze straat was het wel nodig. Iedereen reed heel hard, ik af en toe ook, en dan houd je toch minder rekening met de fietsers."

Een ander vindt het "een beetje belachelijk". "De hele binnenstad wordt straks voor de fiets en ik moet ook naar de zaak komen."

De Fietsersbond is niet te spreken over de aanpassing.''Een fietser rijdt vijftien kilometer per uur dus de auto zal toch willen inhalen. En als die dat niet doet, want dat is eigenlijk het idee achter de fietsstraat, 'auto te gast', zal de auto achter de fietser moeten blijven rijden."

"Maar dan voelt die fietser zich ook niet echt lekker, want dan hijgt die auto in zijn nek", aldus Jeroen Verhulst van de bond.De komende tijd moet uitwijzen of de nieuwe situatie in de Sarphatistraat succesvol zal zijn.

Bekijk video:

Lees ook: Sarphatistraat 'fietsvriendelijker' door drempels en lagere snelheid

Tip de redactie