Ajacieden verschijnen weer op De Toekomst na vakantie

Het nieuwe seizoen voor Ajax is maandag begonnen. Alle spelers kwamen, behalve Milik want die is nog met Polen op het EK, naar sportpark De Toekomst om wat testjes af te werken.

De nieuwe trainer Peter Bosz hebben de spelers nog niet gesproken, hij was maandag ook aanwezig maar bezig met andere dingen.

"Ik heb hem nog niet gezien, maar dat zal morgen wel gebeuren", zegt Daley Sinkgraven. en Vaclav Cerny had hetzelfde: "Ik zag hem wel lopen, maar heb hem niet gesproken. Hij zal wel druk bezig zijn met de staf".

Donny van de Beek heeft er zin in: "Na vier, vijf weken niets doen heb ik weer zin in het nieuwe seizoen. Morgen bosloopje, dat wordt mijn eerste. Dus dan gaan we even het gas erop gooien". 

Woensdag is de eerste officiële training om 11.00 uur. Diezelfde dag om 14.00 uur wordt Bosz gepresenteerd aan de media.

Video: Ajacieden verschijnen op De Toekomst

Cerny

Bij Cerny begon het na een paar weken weg met zijn familie al snel weer te kriebelen. Daarom keerde hij terug naar Amsterdam en begon al een week eerder met trainen.

"Ik had op zich wel een langere vakantie dan al die jongens en ik voelde gewoon dat het genoeg was. Genoeg vakantie, genoeg vrije tijd. Ik dacht ik ga gewoon naar Amsterdam en ik begin een week eerder."

Die week trainde de Tsjechische vleugelaanvaller bij Jong Ajax. Maandag was de eerste trainingsdag met de hoofdmacht. "Iedereen is weer op de club, dus het is weer begonnen ja", zegt Cerny.

Cerny hoopt dit jaar, onder de nieuwe Ajax trainer Peter Bosz, definitief een plek in het eerste elftal te bemachtigen. "Ik zag hem wel rondlopen, maar ik heb hem nog niet gesproken", vervolgt de aanvaller. Dat zal dan dinsdag moeten gebeuren als alle spelers traditiegetrouw een bosloop doen.

Bekijk video:

Tip de redactie