Amsterdam heeft besloten extra maatregelen te treffen rondom Sensation in de Amsterdam Arena aanstaande zaterdag. De aanleiding is "een signaal dat betrekking heeft op Sensation", zo meldt de gemeente.

"Het signaal past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is. De driehoek is op grond daarvan reeds extra alert bij grote evenementen, en heeft op basis van het signaal in dit specifieke geval besloten tot extra voorzorgsmaatregelen."

Er zullen zichtbare maatregelen genomen worden en zeker door bezoekers gemerkt worden. "De kern van de zichtbare maatregelen is dat alle bezoekers die de Arena in willen, worden gefouilleerd, dat het gebied er omheen wordt gecontroleerd en dat er geen auto’s in het transferium onder de Arena mogen komen."

Het is niet de eerste keer dat de driehoek van de burgemeester, politie en justitie een dergelijk signaal oppikt gericht op Amsterdam. "Het is een realiteit waar alle grote steden in Europa op dit moment mee te maken hebben. Net als in de rest van Nederland geldt daarom al enige tijd extra waakzaamheid bij onder meer grote evenementen."