Banken zijn, na de Brexit, nu al lijsten aan het samenstellen met eventuele EU-steden waar ze naartoe willen verhuizen. Amsterdam wordt ook genoemd als mogelijkheid.

Dit schrijft de Financial Times. "Banken zijn shortlists aan het samenstellen van steden waar ze delen van hun kantoren kunnen onderbrengen. Mogelijkheden zijn Frankfurt, Parijs, Amsterdam en Dublin", zegt iemand uit de top van een grote bank tegen de FT. "Er is geen stad dat alles biedt wat Londen heeft. Ik kan me voorstellen dat andere Europese landen tegen elkaar gaan opbieden."

Grote Amerikaanse banken als Morgan Stanley, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America Merril Lynch en JPMorgan waarschuwden al voor het referendum dat als de Britten de EU echt zouden verlaten, ze het personeel elders binnen de EU zouden onderbrengen. En dat lijkt nu realiteit te gaan worden.

Banken stelden eerder hun in het Verenigd Koninkrijk werkende personeel gerust dat er geen direct effect zou zijn op hun banen zou zijn. Maar nu wordt er, volgens de krant, op de achtergrond toch werk gemaakt van het verhuizen van personeel naar andere EU-landen.

Amerikaanse banken gebruiken Londen nu als een hub naar de rest van de Europese markt. Volgens accountants- en belastingadviseurbedrijf PwC zullen banken nu scherp gaan kijken naar hoe en waar ze de naar schatting 115.000 werknemers zullen onderbrengen.