De Verkeersinformatiedienst VID raadt bezoekers van Coldplay aan vrijdagavond met het openbaar vervoer te reizen. Donderdagavond ontstond er een verkeerschaos op de A2 en de A9.

Voor het concert van Coldplay in de Arena waren 50.000 bezoekers op weg; voor cabaretvoorstelling Gabbers in de Ziggodome 12.000 bezoekers. Donderdag aan het begin van de avond liep het helemaal vast op de snelwegen rond de Arena. 

Sommige concertgangers waren het zo zat, dat ze besloten hun auto te verlaten en al lopend richting het Arenagebied te gaan. 

"Onze auto staat bij mensen die hun oprit beschikbaar wilden stellen. Heel vriendelijk van ze", zei een vrouw tegen AT5.

Een ander: "Wij hebben geen auto. Die staat nog ergens met de chauffeur langs de snelweg. Het is te druk. Onze vrouw zit er nog in en wij gaan alvast lopen. Want wij willen echt het begin zien. Zij mist denk ik wel het concert, maar zij wilde rijden. Wij hebben gekozen op uit te stappen."

De Verkeersinformatiedienst raadt concertbezoekers aan om voor het openbaar vervoer te kiezen, of anders ruim van tevoren te vertrekken.

De verwachting is wel dat de verkeershinder vrijdag iets minder is dan donderdag. Omdat het donderdag zo uit de hand liep zullen weggebruikers de reis vandaag beter voorbereiden en meer gespreid op weg gaan, denkt de VID.