De PvdA wil opheldering van wethouder Eric van der Burg over een bezuiniging op de meldkamer van Ambulance Amsterdam. De directeur van de ambulancedienst zei vandaag tegen AT5 dat nog minder mankracht op de meldkamer 'onverantwoord' is.

Er hangt de ambulancedienst een verplaatsing van personeel naar de meldkamer in Haarlem boven het hoofd. Daardoor dreigt de Amsterdamse meldkamer onderbezet te raken, waarschuwt directeur Jan Pierik. 

Door onder meer het grote aantal toeristen heeft de meldkamer het nu al erg druk. Daarnaast duurt het om meerdere redenen in Amsterdam ongeveer een minuut langer om een ambulance op pad te sturen dan gemiddeld in Nederland. 

Dat de Amsterdamse ambulance kampt met hoge werkdruk is al langer bekend. De PvdA wil daarom weten wat het gemeentebestuur inmiddels heeft gedaan om bij het rijk meer geld los te peuteren voor de ambulancedienst. 

Raadslid Maarten Poorter vindt dat Amsterdam als drukke hoofdstad extra gecompenseerd moet worden. De partij eist voor de zomervakantie duidelijkheid van de wethouder.