Het onderzoek naar het overleden jongetje dat eerder deze maand werd aangetroffen bij de Sloterplas is nog altijd in volle gang.

Inmiddels zijn vijftig tips binnengekomen in de zaak.

Op 8 juni troffen hulpdiensten een overleden pasgeboren jongetje aan in een tas bij de Sloterplas. De politie is naarstig op zoek naar de moeder van het jongetje, zodat ze hulp kan krijgen. 

"Een van de scenario's waar we nu rekening mee houden is neonaticide, kort gezegd kinder- of babydoding", aldus Ellie Lust, woordvoerder van de Amsterdamse politie, in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020.

"En dan is er nog een technisch verschil tussen wanneer een kind in de eerste 24 uur, of daarna pas om het leven wordt gebracht. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de moeder van dit jongetje in zeer grote psychische nood is en daarom is het zo van belang dat we die moeder snel vinden."

Beroepsgeheim

Ook zou het zo kunnen zijn dat de moeder bij de Sloterplas is bevallen of hulp heeft gekregen van zorgverleners. "Uiteraard doet de recherche een dringend beroep op medici die mogelijk meer weten over wie de moeder is van dit jongetje. En als mensen in een kramp komen vanwege hun medisch beroepsgeheim, dan is het advies om contact op te nemen met hun eigen adviesorgaan", aldus Lust.