Er wordt nog altijd met man en macht gewerkt in Basisschool de Botteloef om de zondag door brand getroffen klaslokalen weer geschikt te maken voor lessen.

Zondagochtend brak er in de school in Amsterdam Noord brand uit, waardoor er vijf lokalen onbruikbaar raakten.

Vandaag konden alle leerlingen weer hun lessen volgen, maar de schade aan het pand is nog lang niet hersteld. De brand van zondag was de tweede brand die het pand trof deze maand.

"Onvoorstelbaar", aldus directeur Lex Batstra. "Dat je uit pure baldadigheid je lusten botviert op een gebouw waar elke dag zoveel leerlingen les krijgen."

Lees ook: Brand basisschool De Botteloef: 'Wie doet nu zoiets? Hier moeten we leren'

Onbruikbaar

Als gevolg van de laatste brand raakte de inventaris van meerdere klaslokalen onbruikbaar. "Je ruikt het direct", aldus Batstra. "Een brandgeur die niet te ontkennen valt. Het lijkt misschien mee te vallen, maar overal zit roet in. De verzekeraar heeft me verteld dat het écht niet bruikbaar meer is."

Bekijk de video:

Wie er achter de brand(en) zit is nog altijd niet bekend. Wel is duidelijk dat er een brandend voorwerp door het raam naar binnen is gegooid.

Om nieuwe brandstichting te voorkomen zijn inmiddels maatregelen genomen. "De bosjes voor de school zijn weggehaald, waardoor we zichtbaarder zijn. Ook denken we na over cameratoezicht. Maar dat is niet van vandaag op morgen geregeld."