Het Openbaar Ministerie (OM) heeft acht jaar cel geëist voor het wurgen van de 55-jarige vrouw die eind december dood werd aangetroffen in de Nova Zemblastraat.

De 55-jarige verdachte meldde zich op 29 december, een dag nadat het lichaam van de vrouw werd gevonden, bij de politie.

Hij verklaarde ruzie met de vrouw, zijn huisgenote en ex-partner, te hebben gehad. Hij zegt onder druk te zijn gezet door een aantal Chinezen van een massagesalon om haar niet meer bij zich te laten wonen.

Uit angst voor problemen wilde hij haar uit zijn huis hebben. Volgens het OM wilde het slachtoffer echter niet vertrekken, waarna hij in de avond van 27 december haar keel minutenlang dichtkneep tot zij overleed.

Machteloos 

De verdachte heeft zich volgens het OM "volledig laten gaan in zijn geweld tegen het slachtoffer en haar gewurgd terwijl zij door de mishandeling was gevallen, waardoor zij volkomen machteloos en hulpeloos was."

Het OM rekent het de verdachte zwaar aan dat hij het lichaam op een respectloze wijze de straat op heeft gesleept en haar daarna in een portiek heeft gedumpt, om zo niet in verband te worden gebracht met het misdrijf.

Het OM heeft in de strafeis rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de verdachte. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.