Coffeeshops kiezen voor kogelwerend glas na schietpartijen

Vier coffeeshops in de stad hebben onlangs kogelwerend glas aangebracht. Dit doen ze nadat meerdere zaken in de stad zijn beschoten.

Dat meldt De Telegraaf. Bij onder andere coffeeshop The Power werd kogelwerend glas aangebracht, nadat deze op 16 februari van dit jaar werd beschoten. Dat bleek nodig: eind mei was de coffeeshop aan de Sarphatistraat wederom doelwit. In beide gevallen sloot de burgemeester de zaak. Van een heropening lijkt nog geen sprake.

Ook coffeeshop DNA in de Achillesstraat heeft na een schietpartij begin mei voor kogelwerend glas gekozen. Na de beschieting sloot Van der Laan ook deze coffeeshop. Op dit moment is het pand nog steeds dichtgetimmerd.

Lees ook: 'Het is een intimidatietactiek, ze weten dat de burgemeester de tent sluit'

Volgens de gemeente gebeurt het plaatsen van kogelwerend glas op initiatief van de ondernemer of exploitant. "Het is nooit een eis van de gemeente, maar wordt wel een voorwaarde als de maatregel onderdeel uitmaakt van het veiligheidsplan", zegt een woordvoerder van de gemeente. D66-raadslid Jan Paternotte noemt het plaatsen van het glas geen goede ontwikkeling, hij wil de kwestie later deze maand dan ook met Van der Laan bespreken.

Tip de redactie